Nederlands
English
Español
Português

Landelijke Bed and Breakfast en appartementen

Oase van rust en ruimte vlakbij stranden, restaurants en leuke plaatsjes

bohemian-room-from-bathroom-lr_1.jpgtapada-do-gramacho-semedo-room-close-up-2.jpgtapada-do-gramacho-xelb-apartment-living-2.jpgpool-2048.jpgouside-lounge-sofas-from-interior-2048.jpgvintage_1.jpg

-
Tapada do Gramacho ligt midden in een beschermd natuurgebied aan de Arade rivier, een paar kilometer van het historische plaatsje Silves, maar ook vlakbij de dorpjes Lagoa en Estômbar.
Je ervaart hier de atmosfeer van een oude Portugese boerderij, maar dan met modern comfort en luxe. Dit alles is in een vallei met rust, ruimte, natuur en een prachtig uitzicht. Wat je hoort zijn de geluiden van vogels, krekels en het ruizen van de wind door het riet. In de verte hoor je de bellen van de schapen van João, de herder die dagelijks langskomt.

Onder architectuur gerenoveerd

Tot voor kort was quinta Tapada do Gramacho nog een oude vervallen boerderij. We hebben het omgetoverd in een kleinschalig, stijlvol en trendy gastenverblijf met 3 comfortabele appartementen en 6 B&B kamers. Iedere kamer of appartement heeft zijn eigen verrassende design en alle comfort voor een heerlijk ontspannen verblijf. Je slaapt op boxspring-bedden van hoge kwaliteit en doucht onder de weelderige stralen van een "rain shower'. Sommige kamers hebben Franse balcons met uitzicht over de vallei, terwijl andere kamers aan de tuinzijde liggen en hun privé-ingang hebben. Twee appartementen delen een enorm dakterras van 100 vierkante meter en bieden een geweldig uitzicht over de velden.

Turismo Rural of bed and breakfast?

We hebben gemerkt dat het lastig is om onze accommodatie in bestaande Nederlandse termen onder woorden te brengen. Meerdere gasten hebben Tapada do Gramacho gedefinieerd als "Landelijk Boutique Hotel". Ook de term "Agriturismo" (Italiaans) werd nogal eens genoemd. De Portugezen noemen ons "Turismo Rural". Maar wat de juiste benaming ook moge zijn, we hopen met deze site in beeld te brengen wat je kunt verwachten als je bij ons verblijft.

Kook je eigen maaltijd

Je kunt gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken om je eigen maaltijden te koken en je zelf gekochte eten en drinken op te slaan in een van de koelkasten. En in het geval je nog geen kans hebt  gezien om inkopen te doen, kunt je gebruik maken van onze “honesty bar” die we voor je hebben gevuld met een ruime voorraad aan heerlijke lokale wijnen, bier, frisdranken en andere versnaperingen.

Hele jaar een heerlijk klimaat

Met een gemiddelde van 12 zonuren per dag, is de Algarve één van de meest weerbestendige regio's in Europa. Er is nauwelijks een andere kuststreek denkbaar waar zo'n uitgebalanceerd klimaat heerst. In de zomer is het niet te heet en de winters zijn mild en aangenaam. Tapada do Gramacho ligt dus in een ideaal gebied, waar het altijd goed vertoeven is.

Centraal gelegen in de Algarve

Ook al voelt het zo, je verblijft zeker niet in de "Middle of Nowhere". Stranden, golfbanen, restaurants, exclusieve shopping centra, het is allemaal binnen 10 minuten rijden bereikbaar. In een uurtje rijden ben je aan de Spaanse grens in het oosten en in dezelfde tijd rijd je naar het meest westelijke plaatsje "Sagres". De luchthaven van Faro is niet veel meer dan ruim een half uur rijden. Tapada do Gramacho is dus gemakkelijk bereikbaar en ideaal gelegen als vertrekpunt voor dagtrips om de gehele Algarve te ontdekken.