Nederlands
English
Español
Português

Mountainbiken

De Algarve is een paradijs voor mountainbikers.

Er zijn verschillen bedrijven die fietsen verhuren of tochten met een gids verzorgen. Eén ervan is Algarve Outdoor Tours. De tochten variëren van technisch en conditioneel eenvoudig zoals de "downhill tochten", tot routes waarvoor ervaring en een goede conditie vereist is.

Downhill van de Monchique

We hebben zelf de populaire downhill-tocht met Algarve Outdoor Tours al eens mogen maken. De tocht begint in Mexilhoeira Grande, vanwaar je in een minibusje naar de hoogste top van de Algarve, de Foia met 902 m, wordt gebracht, midden in de Serra de Monchique. Je hebt prachtige vergezichten op zowel de zuid- als de westkust. Het restaurant bovenop de berg is altijd geopend en serveert lekkere koffie. Na een heldere uitleg fiets je terug naar de kust…easy going downhill!

De gids stopt op plaatsen met prachtige uitzichten en vertelt je over de flora en fauna. Een service auto volgt de groep, van maximaal 16 personen. Deze tochten zijn geschikt voor iedereen tussen 15 en 65 jaar met enige fietservaring.

Je kunt ook je eigen fiets huren bij bijvoorbeeld MegaSport. Zij hebben een groot assortiment met goede fietsen die ze bij ons komen afleveren en ophalen. Als je dat wilt, kunnen we je helpen een fiets voor je te regelen.